DUNJA KLEMENC

Je lastnica Studija Maj, podjetja za poizvodnjo filmov. Rojena je bila v Ljubljani, diplomirala je na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu. S filmom in televizijo se profesionalno ukvarja od leta 1965 na raznih področjih, od pisanja scenarijev preko pomočnika režije in režiserja do producenta, kar je v zadnjih letih njeno edino delo. 

V času bivanja v Beogradu je sodelovala pri več igranih filmih, številnih nadaljevankah TV Beograd in kot glavni producent Kulturno umetniškega programa televizije Novi Sad. V Ljubljani je bila producent filmske dejavnosti pri DDU (Dopisna delavska univerza), producent Mladinskega programa na Televiziji Slovenija, zdaj deluje kot producent.

Njeni filmi so dobili vse svetovne nagrade, kar jih je možno dobiti, vključno z nagrado EFA za najboljši evropski film, Zlatim Globusom in Oskarjem. Najpomembnejši film v njeni karieri je bil film Nikogaršnja zemlja, za katerega je produkcijska hiša Studio Maj dobila približno šestdeset svetovno bolj ali manj odmevnih nagrad.

Kontakt:
Studio Maj d.o.o.
Gestrinova 7
SI-1000 Ljubljana

e-pošta: dunja.klemenc@siol.net
mobi: ++386 41629 826