Tea

Desetletni Martin z ekološko ozaveščenimi starši živi v zavetju slikovitih gozdov, modri dedek pa ga uči, kako lahko prisluhne naravi in najde magično povezavo med resničnim in čarobnim svetom. Njihovo idilično življenje zmoti prihod Martinove tete, ki je morala s hčerko Teo pobegniti pred grozotami vojne na Balkanu. Čeprav deček nad skrivnostno Teo sprva ni navdušen, prav v njej najde prijateljico, ki mu priskoči na pomoč, ko je potrebno gozd zaščititi pred človeškim pohlepom in uničevalnostjo.

O PRODUKCIJI
Večji del zgodbe je ekipa v mesecu in pol posnela v notranjosti slovenskih gozdov. Veliko filmskih kadrov je bilo posnetih v Svetem Duhu na Ostrem vrhu, v Trnovskem gozdu, na Trdinovem vrhu, ob izviru Kamniške bistrice in v Črni jami. Film smo snemali tudi v filmskem studiu Viba film v Ljubljani, v eni od hiš pod ljubljanskim Rožnikom in v hiši na ljubljanskem grajskem hribu.

Pri ustvarjanju filma je sodelovala mednarodna filmska zasedba, ki so jo sestavljali filmski delavci iz Slovenije, Poljske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Belgije.
 
USTVARJALCI FILMA

scenarij in režija      Hanna Slak                                          
igrajo                      Nikolaj Burger, Pina Bitenc, Aleksander Krošl, Marko Mandič, Manca Dorrer, Tanja Šojić,
                               Senad Bašić, Žan Marolt

direktor fotografije   Karina Kleszczewska
montaža                  Tomislav Pavlica
glasba                     Bartek Gliniak
oblikovanje zvoka    Hanna Preuss
scenografija             Katja Šoltes
kostumografija         Bjanka Ursulov
maska                     Tina Šubic Dodočić
producenti               Frenk Celarc, Dunja Klemenc, Piotr Reisch, Vinko Grubišič, Amra Bakšić Čamo
produkcijske hiše    Gustav Film, Studio Maj, TV Slovenija (vsi Slovenija), SPI International Polska (Poljska), 
                               Jadran Film
(Hrvaška), SCCA/pro.ba (BiH)
 
FESTIVALI IN NAGRADE
sodelovanje na festivalih

Sarajevo Int. Film Festival 2007, Kids Film Fest (Beograd) 2007, Cottbus Film festival 2007, Int. Film Festival for Children (Moskva) 2008, Women Film Festival (Vilna) 2008, New Europe Film Festival (Edinburgh) 2008, East End Film FestivaL (London) 2008.

nagrade
FESTIVAL SLOVENSKEGA FILMA, 2007 (najboljši film po izboru slovenskih filmskih kritikov, najboljša fotografija, najboljši zvok, najboljša stranska moška vloga).

FOTOGRAFIJE IZ FILMA